Mojito
( Alkoholilla )
Ainesosat
Aito kuubalainen Mojito
Tarvitset:
2 teelusikallista luomuruokosokeria
Kokonaisen limen mehu
2 mintun oksaa
1 osa kolmevuotiasta vaaleaa rommia (n. 4,5cl)
2 osaa kuplavettä (n. 9cl)
jääkuutioita
Valmistus:
Purista limen mehu ja lisää sokeri, mintun oksat ja kuplavesi korkeaan lasiin. Sekoita varovasti. Lisää Hanava Club -rommi sekä jääkuutiot joukkoon. Sekoita huolellisesti ja nauti.
Virgin mojito
( alkoholiton )
Mojito on maukas sekoitus minttua ja sitrushedelmiä makuja. Tämä on paras mahdollinen vaihtoehto säännöllisesti Mojito on!
Tarvitset:
- 8 jouset minttua
- 1oz omenamehua
- 2oz limonadia
- soodavesi
- 1 tl fariinisokeria
- jäitä
Käytä joko muddler tai yksinkertainen muovinen lusikka jotenkuten mintun lehtiä, ja fariinisokeri. Lisää omenamehu ja limonadi, ja lisää sitten jään, kunnes lasi on lähes täynnä. Maali juoma joidenkin soodavesi.
Mojito [mo’hi:to] on alun perin kuubalainen cocktail-juoma. Se tehdään perinteisesti vihermintusta, rommista, sokeriruo’on mehusta, limetistä ja soodavedestä. Erilaiset syntytarinat yhdistävät sen joko Sir Francis Draken seurueeseen 1500-luvulle tai afrikkalaisiin orjiin. Bacardi-yhtiö markkinoi tätä drinkkiä 1800-luvulta alkaen. Drinkille on ominaista alkoholin maun peittyminen makean sokerin ja sitrusaromien yhteisvaikutuksen takia. Mojito tarjoillaan usein mintunlehtien ja murskatun jään kanssa. Raikkaan viileä, kesäinen drinkki nousi 2000-luvulla jälleen uuteen suosioon sitten 1980-luvun, jolloin se oli viimeksi suosiossa. Drinkki voidaan valmistaa myös alkoholittomana, jolloin siitä voidaan käyttää nimitystä ”Virgin Mojito” tai ”Nojito”. Kirjailija Ernest Hemingway oli mieltynyt mojitoihin, ja hän onkin vaikuttanut juoman kansainvälisen suosion nousuun.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mojito
http://w-fi.encolo.com/c-elama/4-herkullisia-alkoholittomia-cocktaileja