Kuchisake-Onna on japanilaisen naisen legenda, Kuchisake-onna (jap. 口裂け女, ”viillettysuinen nainen”) , jonka hänet horjuu kateellinen samurai-aviomiehensä, joka murhasi hänet uskottomuuden puolesta, karkaisi hänet hirveesti ja jättäisi häneltä vastenmielise. Hänen kateellinen Ghost edelleen houkuttelee paikkoja Japanissa, yleensä sumuissa. Hänellä on kirurginen naamio ja hän lähestyy ihmisiä ja kysyy ujoa: ”Anata wa watashi ga utsukushii toomoimasu ka?” (Luuletko, että olen kaunis?) Henkilö yleensä reagoi, ”Kyllä”.
Hän sitten vetää alas hänen naamion paljastaa korvan korvan virne, leikata hänen kateellinen aviomies merkitä häntä elämäänsä. ”Entä nyt?” Hän jatkaa. Jos vastaat, hän paljastaa sakset ja tappaa sinut. Jos vastaat kyllä, hän leikkaa saman hymyn kasvojesi päälle. on nainen japanilaisesta kaupunkitarinasta. Nainen palasi ilkeänä henkenä maan päälle. Huhu aiheutti paniikkia levitessään vuonna 1979 Nagasakissa. Kerrotaan jopa, että oppilaat eivät saanneet mennä kotiin yksin, vaan opettajien saattelemana, sekä poliisipartioita tehostettiin.
On monia tapoja estää tämä kauhea kohtalo. Yksi, sekoittaa Kuchisake-Onna sanomalla: ”Olet keskimäärin”. Kaksi, esitellä hänelle kovaa meripihkan karkkia, josta hän ottaa paljon iloa ja päästää sinut. Kolme, sano ”Pomade” kuusi kertaa, hän sitten pakenee. Neljä, kysy häneltä, jos olet kaunis, mikä hämmentää hänet toivottavasti tarpeeksi kauaakseen paeta. Ole varovainen, hänet sanotaan olevan uskomattoman nopea ja epätodennäköistä.
Häntä on nähnyt 1970-luvulta 2000-luvun alussa, jota usein nähdään piakkoin lähellä lapsia, joiden viaton vastaus kyllä kysyttäessä, onko hän ruma, johtaa heidän kuolemaansa.
Nykyään kerrotaan hieman muunnellusti, että lapsen kävellessä myöhään yöllä yksin, häntä tulee vastaan nainen, joka pitelee kirurgista naamiota kasvojensa suojana, mikä ei ole harvinainen näky Japanissa, jossa ihmiset suojautuvat kirurgisen naamion kanssa kylmältä ja vilustumiselta. On kuitenkin mahdollista hämmentää naista sanomalla ”Olet keskiverto”. On myös mahdollista saada nainen armahtamaan ja pyytämään anteeksi itseltään. Joissakin variaatioissa kerrotaan, että heittämällä pöydälle hedelmiä tai makeisia, nainen herpaantuu ja antaa aikaa paeta. Myös lapsi voi kysyä ”Olenko minä kaunis?”, jolloin nainen hämmentyy ja lähtee.
Tähän artikkeliin tai osioon ei ole merkitty lähteitä, joten tiedot kannattaa tarkistaa muista tietolähteistä. Voit lisätä artikkeliin tarkistettavissa olevia lähteitä ja merkitä ne ohjeen mukaan. |
口裂け女
くちさけおんな
T RANSLATUUS : harsokas nainen
H ABITAT : heikosti valaistu katuja ja kujia
D IET : ei yhtään; vaikka nauttii kovaa karkkia
Ppearance : Tällä kuolleiden henkien kaatuneille erityisen väkivaltainen käytös – väärin vaimot, kidutetaan vankeja, voitti vihollisia – eivät usein levätä hyvin. Yksi tällainen henki on kuchisake onna, joka ahdisti naisen, joka oli silputtu, palata tuomita maailmaa. Hänen nimensä on peräisin syvältä, verinen kourista, joka kulkee hänen kasvojensa yli, vartelemalla korvaan. Hän ilmestyy yöllä yksinäisille matkustajille tiellä, peittäen hänen harmaata suutaan kangasnaamolla, tuulettimella tai nenäliinalla. I NTERACTIONS : Kuchisake onna pukeutuu uhreihin pimeässä ja sitten kysyy heiltä, jos he ajattelevat olevansa kauniita: ”Watashi, kirei?” Jos uhri vastaa kyllä, hän vetää maskinsa paljastaen punaisen, groteskinen suu. Sitten hän kysyy äänekkäästi, jos he edelleen ajattelevat olevansa: ”Kore demo”? Jos hänen uhri ei vastaa tai huutaa kauhussa, hän lyö hänet korvan korviin niin, että hän muistuttaa häntä. Jos hän valehtelee ja vastaa kyllä toiseen kertaan, hän kävelee pois, vain seurattamaan häntä kotiinsa ja teurastamaan hänet julmasti tänä yönä. O RIGIN : Edon aikana useat kuchisake onna-hyökkäykset syytettiin muotokuvioiduista kitsuneista, jotka leikkivät nuoria miehiä. 1900-luvulla syyllisyys alkoi tulla haaveisiin, sarjamurhaajiin ja yksinkertaiseen joukkohysteriaan, mistä seuraa monta Kuchisake-havaintoa Japanin yli. Useat taitavat nuoret väittävät yllyttävän heitä antamalla nopeita, hämmentävää vastausta tai heittämällä rahaa tai kovaa karkkia hänen päällään, hankkimaan itselleen tarpeeksi aikaa pakoon vihastaan ja menettää hänet pimeässä.
Kuchisake-onna populaarikulttuurissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Videot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- Kuchisake-onna, 1996
Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- Kannô byôtô: nureta akai kuchibiru, 2005
- Carved: The Slit-Mouthed Woman, 2007
- Kaiki toshi-densetsu – Kuchisake-onna, 2008
- Carved 2: The Scissors Massacre, 2008
- The Slit-Mouthed Woman 0: The Beginning, 2008
- Kuchisake-onna Returns, 2012
Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- Constantine -televisiosarjan viidennessä jaksossa, Danse Vaudou
Anime ja manga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- Kuchi-Sake Onna
- Kuchisake Onna Densetsu
- Kuchisake-onna mainittiin eräässä Salapoliisi Conanin jaksossa.
Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- Mortal Kombat-hahmo Mileena saattaa perustua Kuchisake-onnaan.
kansan tarina ja urbaanilegendoja ( urbaanilegenda )